kolmapäev, 9. mai 2018

9.PROJEKTINÄDAL

Meie rühma muinasjutt võitis lasteaedade arvestuses I koha! :)
Naabrid

Kuidas tavaline kurk sai sõbraks pisikurgiga....

Ühel päikesepaistelisel kuid külmal veebruarikuu päeval pandi aknalaual olevasse külvikasti kasvama kaks seemet. Üks seeme oli suurem, teine väiksem. Nädal pärast külvamist piiluski mulla seest suuremast seemnest kasvanud taimenina. Mulla seest välja tulemine ei olnud küll kerge, aga päike paistis nii kutsuvalt ja taimeke otsustas kiiresti sirguma hakata. Ta kasvas ja kosus jõudsalt, tundis rõõmu valgusest, soojusest ja värskest veest.
Läks mööda paar nädalat. Suuremast seemnest sirgunud tavalise kurgi taim oli kasvatanud endale uued lehed ja sai kolida päris oma potti.
Tore oli aknast välja vaadata ja inimeste tubaseid toimetusi jälgida. Aga kurk igatses endale päris oma sõpra. Sõpra, kellega saaks rääkida kurkide saladustest, seiklustest ja naljadest.
Ühel päeval märkas kurk, et külvikastinaaber on ka oma nina mulla seest välja pistnud. Kurk küünitas ennast naabri poole ja andis mõista, et see peaks rutem kasvama, sest muidu pole kellegagi suhelda ja on igav.
Naaber aga ei kiirustanud kasvamisega. Kurgil tuli hea mõte. Et naabri kasvamise aeg läheks kiiremini, hakkas ta rääkima lugu sellest, kuidas ta Indiast Eestimaale jõudis. Kurgi lugu meeldis naabrile väga ja ta otsustaski kiiremini kasvada.
Kui naaber külvikastist potti istutati, sai ta ennast kurgile ka tutvustada. Selgus, et kurgi naabriks oli pisikurk. Pisikurk rääkis oma seiklustest teel Mehhikost Eestisse.
Sõprade juttu jätkus veel mitmeks kuuks.
Kui Sul igav, jutuga sõpra tagant kiirusta
sõbraga on olla hea, kastis, potis, põllu peal...




10.projektinädalaks on kurgid sellised...






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

SUVISED TEGEMISED

Kaks tavalise kurgi taime oleme viinud komposti. Kokku saime kolmelt kurgitaimelt 28 kurki. Viimase kurgiga rõõmustasime Meelise merisigu...